Fleksibilitet for

start-up

Vi er godt fornøyde med hvordan denne modellen har hjulpet oss med å rekruttere dyktige mennesker inn i viktige roller 

-Henrik Faller, Remarkable

Henrik Faller Rm

reMarkable solgte for 140 millioner kroner, uten å ha et produkt klart.

I 2013 fikk Magnus Haug Wanberg en idé om en digital notatblokk. Her skulle man ikke skrible på en glatt LCD-skjerm, men på en skjerm som ga samme følelse som papir, men med elektronisk blekk. Tiden hvor man mistet notater, eller slet med å dele dem, ville være over.

Han brukte så tre år på å utvikle den tekniske løsningen og stiftet selskapet reMarkable. Høsten 2016 startet det unge selskapet forhåndssalget. Alle som kjøpte produktet til rabattert pris, ville få et reMarkable skrivebrett når produktet var ferdig produsert.

– Bare i løpet av de første dagene solgte vi for mer enn 10 millioner kroner, sier Henrik Gustav Faller, kommunikasjonsdirektør i reMarkable.

Og da de ti måneder senere stoppet forhåndssalget hadde de solgt for nesten 140 millioner kroner, mer enn noe annet oppstartsselskap før dem. I løpet av de første par årene har en rekke investorer kommet til, blant annet Startuplab og Rica Holding, men fortsatt er det de ansatte i reMarkable som sitter på aksjemajoriteten.

I løpet av det siste halvannet året har selskapet gått fra å ha 8 ansatte til å ha 55, og veksten stopper absolutt ikke der.

– I en slik vekstfase har det vært nyttig for oss å kunne benytte oss av Manpower, sier Faller.

Ett forhold især som har gjort at Manpower er riktig for reMarkable: fleksibilitet. En start-up vet ikke helt hvordan fremtiden ser ut, og man trenger noen som kan hjelpe til med å skalere hurtig.

– I en start-up så er menneskene ekstremt viktige. Det å få inn dedikerte mennesker som står på og jobber hardt, og har muligheten til å sikre seg en fast jobb etter hvert, det har vært veldig verdifullt for oss.

Nylig ble HR-sjefen fast ansatt, hun kom via Manpower, og gjorde et så godt stykke arbeid at det ble veldig naturlig å gi henne fast ansettelse. Og i disse dager skjer det samme med en juridisk rådgiver.

– Vi er godt fornøyde med hvordan denne modellen har hjulpet oss med å rekruttere dyktige mennesker inn i viktige roller, sier Faller.